Rulada cu dovleac

de Krystyan Trendy in Prajituri, 10 Noi 2013 | 1269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 500 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • 150 ml lapte
  • ulei pentru uns tava
  • 1 folie de 40 cm celofan
  • 800 g dovleac ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac:

Amestecam dovleacul ras cu 250 g zahar si cu 2 linguri de ulei si il punem la calit intr-o cratita.

Separat galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar. Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma, adaugam zaharul vanilat si faina si laptele, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul pentru rulada si lasam 20 -25 minute la foc potrivit.

Compozitia de dovleac se lasa la racit, apoi la scurs in strecuratoare. Zeama de la dovleac o oprim intr-un castron.

Dupa ce s-a rumenit blatul, scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se raceasca, apoi intindem blatul pe folia de celofan. Deasupra punem compozitia de dovleac si incepem sa rulam cu grija. Asezam rulada intr-o tava de chec si turnam zeama de la dovleac uniform peste rulada .

Lasam 2 ore la frigider si rulada este gata !

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si miez de nuca sau /si scortisoara in compozitia de dovleac.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu dovleac-0
Rulada cu dovleac-1
Rulada cu dovleac-2

COMENTARII (10)

diaconta

diaconta 1

10.11.2013, 21:33

buna rulada ta

- TABITA -

- TABITA - 1

12.11.2013, 12:07

Ce-mi place!

Corinuta

Corinuta 1

13.11.2013, 12:40

Ce buna cred ca e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!