Rulada cu dulceata de capsuni

de Maria68 in Dulciuri, 19 Iun 2012 | 1410 vizualizari

 

Este o reteta de rulada deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat. Foarte bine se poate folosi orice alt tip de dulceata;de cirese, de visine, caise.......etc, depinde de preferintele fiecaruia.
Din aceste ingrediente ne iese o rulada, cei drept cam mica - 8-10 felii. Daca dorim putem sa dublam cantitatea de ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 40 g unt topit
  • un plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • Pentru umplutura:
  • 300 g dulceata de capsuni
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de capsuni:

Ouale le separam. Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat(in ploaie). Dupa care se adauga galbenusurile frecate cu sare si continuam sa batem in continuare. Untul il topim si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit il turnam peste compozitie. La final, adaugam faina cernuta, amestecam usor si turnam intr-o tava (nu prea mare) tapetata cu hartie pentru copt. Compozitia o intindem uniform si introducem tava in cuptorul incalzit.

Dupa ce s-a copt foaia de rulada(cca. 35-40min) , se scoate din cuptor si rulam cu hartia. Se acopera cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, se desface hartia si se umple cu dulceata( pe care o lasam la temperatura camerei, pentru a putea fi intinsa cu usurinta), se ruleaza si o pudram din belsug cu zahar.

Va pot asigura ca este o rulada super delicioasa!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu dulceata de capsuni-0
Rulada cu dulceata de capsuni-1
Rulada cu dulceata de capsuni-2
Rulada cu dulceata de capsuni-3
Rulada cu dulceata de capsuni-4

COMENTARII (21)

zaharia_mihaela2005 1

20.06.2012, 00:40

Imi plac ruladele

MonaMimi 1

20.06.2012, 10:45

bun bun

Maria68 1

20.06.2012, 15:11

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04