Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci

de Merisor in Prajituri, 16 Dec 2012 | 8923 vizualizari

 

Te lingi pe degete de buna ce este!

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • coaja rasa de portocla
  • esenta de portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • sare
Umplutura:
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr nuci taiate
Glazura:
  • 300 gr ciocolata de menaj
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • folie cu bule
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci:

Pentru pandispan, separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam cacaoa cu faina si praful de copt.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi apa si batem in continuare. Punem galbenusurile unul cate unul, uleil si coaja de portocala amestecand usor fara sa mai batem. Adaugam esenta si in final, treptat amestecul de faina cu cacao si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Eu am folosit o tava de 26/34 cm.

Cand este gata, facem si testul scobitorii, rasturnam pe un prosop umed si rulam.

Dulceata de cirese am pus-o intr-un vas pe foc impreuna cu cacaoa si nucile maruntite cateva minute pana la omogenizare si am intins-o calduta peste pandispan, pe urma am rulat din nou si am dat la rece.

Pregatim glazura si folia cu bule.

Punem pe foc moale toate ingredientele si amestecam continuu pana la omogenizarea completa, apoi rasturnal fe folia cu bule, pe care am taiat-o de dimensiunea ruladei.Lasam cateva minute sa se intareasca putin apoi punem ruladala un capat al foliei si rulam.

Asezal intr-o forma de chec si dam la rece cateva ore pana se intareste bine ciocolata, dupa care desfacem folia.

Eu am avut o ciocolata de menaj mai dulce si nu am mai adaugat zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Braduti din biscuiti si ciocolata