Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness

de giorgi in Prajituri, 18 Dec 2012 | 11495 vizualizari

 

Am facut o adaptare dupa Miha .Buuuna!

 

INGREDIENTE

  • Crema nr.1
  • 100 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 150 gr biscuiti simpli
  • doua linguri de lichior sau coniac
  • Crema nr.2
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr lapte praf
  • un plic de ness
  • doua linguri de nuca prajita si macinata
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness:

Zaharul se caramelizeaza pana capata culoarea mierii ,se "stinge " cu apa si se fierbe pana se topeste tot caramelul. Se trage de pe foc, se pun biscuitii macinati fin, lichiorul si se amesteca energic. Compozitia trebuie sa fie asemenea unui piure potrivit de gros care se intinde imediat,fierbinte, pe foaia de napolitana. In cazul in care apa s-a evaporat prea mult prin fierbere a caramelului mai completam acolo cu un pic de apa daca vedem ca nu obtinem o crema care sa poata fi intinsa uniform .

Pentru crema nr.2

Apa, zaharul si untul le punem la foc mic sau pe baine marie (daca mai trebaluim si altceva) sa fiarba pana se topeste zaharul, nu mai mult.Tragem de pe foc, punem nessul, laptele praf, esenta de portocale si nuca. Intindem crema nr.2 peste crema de biscuit si rulam usor fara sa bruscam, cu miscari inainte-inapoi, asa ca intai sa o convingem sa se indoaie, apoi o si indoim, adica e un fel de incalzire, ca la gimnastica. Eu am rulat pe lungimea foii .O asezam intr-o tava sa incapa in frigider, merge si afara pe frigul asta, si o lasam sa se inchege.

O feliem dupa ce se intareste.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu o infasuram in plastic ca se inmoaie foaia de napolitamna prea rau.

COMENTARII (20)

mirela0911

mirela0911 1

19.12.2012, 21:51

buuuunaaa de tot!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:34

super

diana_florina

diana_florina 1

26.11.2013, 11:00

cata apa se pune la crema nr. 2?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!