Rulada cu foi de napolitana

de luminita20_2006 in Dulciuri, 13 Mai 2009 | 14873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitane
  • 200 gr rahat
  • 200 gr margarina
  • 200gr biscuiti macinati
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 250 gr ciocolata negra
Portii: -1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foi de napolitana:

1 crema. Se trec prin masina de rocat rahatul impreuna cu lamaia si margarina, apoi freci crema pana se omogenizeaza si se da la rece.

2 crema. Se fierbe un sirop din zahar , cacao si apa pana se leaga apoi se toarna ferbinte peste biscuitii macinati si se amesteca. Se stropeste o foaie de napolitana cu apa sau lapte caldut si intinzi apoi crema de rahat, asezi a 2 foaie pe care o stropesti la fel cu apa sau lapte si intinzi a 2 crema, apoi rulezi.

ciocolata neagra se pune la topit pe baie de abur si se adauga 50 gr de unt cand sa topit se toarna deasupra ruladei si se da la rece 3-4 ore.

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S