Rulada cu fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 9 Feb 2012 | 5672 vizualizari

 

Multumesc, Miha pt blat. A iesit asa cum trebuia :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de aproximativ 40 x 30 cm)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie homemade
  • Pentru crema
  • 200 g fructe de padure (proaspete sau decongelate) scurse de lichid
  • 300 ml smantana grasa
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru ornat
  • 50 g smantana grasa
  • 80 g ciocolata neagra
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu fructe de padure:

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava.

Amesteca faina si praful de copt.

Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si esenta de vanilie. Mixeza si faina.

Amesteca in coca albusurile cu ajutorul unei spatule, usor ca sa nu se lase.

Toarna coca in tava si niveleaz-o. Coace 15 minute la 180 C, pana ce blatul se aureste.

Scoate tava si rastoarna blatul pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra. Scoate foaia de copt de pe fundul blatului si ruleaza-l strans cu ajutorul celeilalte foi. Lasa blatul sa se raceasca asa rulat.

In acest timp pregateste crema: Amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si las-o sa se hidrateze. Incalzeste smantana impreuna cu zaharul, pana cind acesta se topeste. Ia smantana de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana cand aceasta se omogenizeaza. Adauga fructele de padure (din care pui deoparte cateva pentru ornat) si amesteca usor cu o lingura. Pune crema la rece, sa se intareasca putin.

Desfa blatul din foaia de copt si pune crema pe el. Ruleaza-l la loc cat de strans poti, inveleste-l cu foaia de copt si lasa rulada in frigider cateva ore (peste noapte daca poti) pana se intareste bine.

Incalzeste smantana si pune in ea ciocolata rupta in bucati. Amesteca pana ce ciocolata se topeste bine. Lasa la racit si toarna glazura peste rulada. Cand s-a intarit poti orna cu moturi de frisca si fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

diana_k 1

12.02.2012, 19:59

delicioasa rulada!!

dakris 1

15.02.2012, 14:11

Delicioasa si aspectuoasa rulada!

T I M E A 1

13.03.2012, 11:06

ce bine arata! yumy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe de padure