Rulada cu fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 9 Feb 2012 | 2996 vizualizari

 

Multumesc, Miha pt blat. A iesit asa cum trebuia :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de aproximativ 40 x 30 cm)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie homemade
  • Pentru crema
  • 200 g fructe de padure (proaspete sau decongelate) scurse de lichid
  • 300 ml smantana grasa
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
  • Pentru ornat
  • 50 g smantana grasa
  • 80 g ciocolata neagra
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu fructe de padure:

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava.

Amesteca faina si praful de copt.

Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si esenta de vanilie. Mixeza si faina.

Amesteca in coca albusurile cu ajutorul unei spatule, usor ca sa nu se lase.

Toarna coca in tava si niveleaz-o. Coace 15 minute la 180 C, pana ce blatul se aureste.

Scoate tava si rastoarna blatul pe o foaie de copt presarata cu zahar pudra. Scoate foaia de copt de pe fundul blatului si ruleaza-l strans cu ajutorul celeilalte foi. Lasa blatul sa se raceasca asa rulat.

In acest timp pregateste crema: Amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si las-o sa se hidrateze. Incalzeste smantana impreuna cu zaharul, pana cind acesta se topeste. Ia smantana de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana cand aceasta se omogenizeaza. Adauga fructele de padure (din care pui deoparte cateva pentru ornat) si amesteca usor cu o lingura. Pune crema la rece, sa se intareasca putin.

Desfa blatul din foaia de copt si pune crema pe el. Ruleaza-l la loc cat de strans poti, inveleste-l cu foaia de copt si lasa rulada in frigider cateva ore (peste noapte daca poti) pana se intareste bine.

Incalzeste smantana si pune in ea ciocolata rupta in bucati. Amesteca pana ce ciocolata se topeste bine. Lasa la racit si toarna glazura peste rulada. Cand s-a intarit poti orna cu moturi de frisca si fructe de padure.

 

COMENTARII (34)

diana_k 1

12.02.2012, 19:59

delicioasa rulada!!

dakris 1

15.02.2012, 14:11

Delicioasa si aspectuoasa rulada!

T I M E A 1

13.03.2012, 11:06

ce bine arata! yumy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59