Rulada cu gem de caise si nuca

de mamaieelena in Prajituri, 2 Noi 2013 | 3614 vizualizari

 

Cred ca este cel mai rapid desert si nu este pretentios important este sa ai toate ingredientele care nu sunt prea multe.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu cacao
  • 5 linguri cu zahar
  • 300g gem de care aveti (eu am pus de caise)
  • 100g nuca macinata fin
  • zahar pudra pentru pus pe deasupra ruladei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de caise si nuca:

Ouale se separa si se bat albusurile spuma tare se adauga zaharul treptat apoi pe rand galbenusurile,Cacaua se amesteca in ulei si se adauga compozitiei cu oua se bat bine incontinuare si la sfarsit se incorporeaza si faina dar de aceasta data se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus si faina nu se pue toata odata ci pe rand lingura cu lingura.Se pune in tava de cuptor o hartie de copt si pune compozitia in tava avand grija sa fie uniform intinsa.Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute.Dupa ce s-a copt se da jos de pe tava si se ruleaza cu hartia de copt si se da la rece.Cand este rece se desface si se umple cu gemul amestecat cu nuca apoi se ruleaza la loc si se da iar la rece.Deasupra se poate pune zahar asa cum am facut eu sau cine are timp ciocolata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu gem de caise si nuca 274208
retete culinare - Rulada cu gem de caise si nuca 274209
retete culinare - Rulada cu gem de caise si nuca 274210

COMENTARII (15)

Raisha 1

19.11.2013, 18:30

Geniala idee mi-ai dat! Am sa incerc si eu sper

Larisel 1

07.12.2013, 17:57

jolygina 1

07.12.2013, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S