Rulada cu gem de capsuni

de Criss in Prajituri, 1 Feb 2013 | 2478 vizualizari

 

Nu este tocmai desertul meu preferat si nici nu sunt ruladele punctul meu forte, dar eu zic ca merge la cafeaua de dimineata. O reteta extrem de simpla, gata in maxim 30 minute.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • +
  • -1 borcan gem de capsuni
  • -50 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de capsuni:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile si se mixeaza, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace rulada pe treapta a doua a aragazului, la foc mic maxim 15 minute. Dar dupa 10 minute verificati cu o scobitoare si stati cu ochii pe usa cuptorului ca pe butelie. :) Daca sta prea mult in cuptor devine casanta si nu se mai poate rula. E bine sa taiati marginile care oricum devin mai uscate si sa fiti sigure ca se ruleaza usor fara a se rupe. Eu m-am trezit tarziu si rulada mea s-a crapat la capete. 

Se unge blatul cu gemul de capsuni si se ruleaza cu ajutorul unui prosop. Se glazureaza cu ciocolata topita

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu gem de capsuni 201303
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni 201304
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni 201305
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni 201306
retete culinare - Rulada cu gem de capsuni 201307

COMENTARII (22)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:17

Iti ies minunate ruladele am observat!

diana_k 1

02.02.2013, 20:41

arata superrr rulada

madi_marin 1

02.02.2013, 20:48

wow...arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!