Rulada cu gem de gutui

de Julie in Prajituri, 6 Mai 2010 | 6249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • gem de gutui pentru umplut
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Se  separa  albusul  de galbenus.  Se  bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de  vanilie  si  faina.
Se amesteca  foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.
Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata ,blatul se scoate impreuna
cu hartia , pe un servet umed.
 Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul. In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului
si desfacand hartia, rulam usor.

Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu gem de gutui 30358
retete culinare - Rulada cu gem de gutui 30359
retete culinare - Rulada cu gem de gutui 30360
retete culinare - Rulada cu gem de gutui 30361
retete culinare - Rulada cu gem de gutui 30362

COMENTARII (11)

madi_marin 1

06.05.2010, 18:35

imi place gemul de gutui foarte mult, dar nu am mai mancat de nu stiu cand.... ce pofta mi+ai facut, arata foarte bine ruladica ta....

Julie 1

07.05.2010, 10:16

Fetele, multumesc pentru aprecieri.

Si Madi - eu am avut foarte mult gem de gutui in iarna asta!! Soacra mea sta la tara in zona de deal si are in gradina un gutui. Asa ca ...traiasca soacra
Anul asta daca se mai fac la fel de multe gutui...promit sa-ti trimit si tie!

nadina73 1

04.09.2010, 01:44

cum de mi-a scapat ,simpla ,rapida si foarte gustoasa deci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!