Rulada cu gem de gutui

de Julie in Prajituri, 6 Mai 2010 | 9748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • gem de gutui pentru umplut
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Se  separa  albusul  de galbenus.  Se  bat spuma tare
albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta
de  vanilie  si  faina.
Se amesteca  foarte usor, de jos in sus.
In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.
Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata ,blatul se scoate impreuna
cu hartia , pe un servet umed.
 Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul. In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului
si desfacand hartia, rulam usor.

Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

madi_marin 1

06.05.2010, 18:35

imi place gemul de gutui foarte mult, dar nu am mai mancat de nu stiu cand.... ce pofta mi+ai facut, arata foarte bine ruladica ta....

Julie 1

07.05.2010, 10:16

Fetele, multumesc pentru aprecieri.

Si Madi - eu am avut foarte mult gem de gutui in iarna asta!! Soacra mea sta la tara in zona de deal si are in gradina un gutui. Asa ca ...traiasca soacra
Anul asta daca se mai fac la fel de multe gutui...promit sa-ti trimit si tie!

nadina73 1

04.09.2010, 01:44

cum de mi-a scapat ,simpla ,rapida si foarte gustoasa deci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris