Rulada cu gem de gutui si nuca

de susu in Dulciuri, 25 Iun 2015 | 1386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • cate o lingurita coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 borcan mic gem de gutui
  • 1-2 maini nuca rumenita
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuca:

Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate pentru ca se ard repede. Le curatam cat putem de cojita de deasupra dupa care o parte se macina si o parte se maruntesc la cutit. Galbenusurile se presara cu zahar vanilat, sare, esente si coaja de citrice. Batem cateva minute albusurile dupa care adaugam pe rand trei linguri de zahar din cele cinci pana se dizolva complet. Separat mixam galbenusurile si adaugam treptat restul de doua linguri de zahar. Incorporam la albusuri compozitia de galbenusuri si faina in ploaie. Amestecam usor de jos in sus doar cat sa omogenizam bine. In tava de aragaz tapetatata cu hartie de copt varsam aluatul si apoi il nivelam cu o spatula. Dam la cuptorul incalzit pentru 10-12 minute la aproximativ 150 de grade. Cand s-a rumenit usor pe margini facem testul cu scobitoarea in mijlocul aluatului. Daca scobitoarea iese curata este gata. Scoatem tava, lasam doua minute dupa care asezam aluatul cu tot cu hartie peste un prosop umed si stors. Pudram foarte putin cu zahar pudra dupa care rulam strans cu tot cu hartie. Il imbracam cu prosopul umed si lasam sa se raceasca. Se desface usor si se inlatura hartia. Umplem cu gemul care este la temperatura camerei ca sa-l putem intinde si presaram cu nuca peste tot. Rulam la loc, il punem in folie alimentara si-l dam la rece cateva ore. Se poate face si o glazura daca doriti sau pudram cu zahar vanilat, eu am pus nuca de cocos. Cel mai bine la aceasta rulada merge sa o ungem cu o lingura de gem si o inbracam in nuca. Acest aluat clasic de 5 oua cu 5 lg de zahar si 5 de faina este cel mai potrivit pentru rulada. Lingurile de faina nu trebuie sa fie nici pline cu varf dar nici prea scuturate ci potrivite. Rulada putem s-o umplem cu orice fel de gem (caise, fructe de padure, capsuni) doar sa fie mai gros sau crema de ciocolata, o conbinatie nemaipomenita : un borcan de 320 gr gem de nuca amestecat cu nuca macinata si putin rom.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu gem de gutui si nuca-0
Rulada cu gem de gutui si nuca-1
Rulada cu gem de gutui si nuca-2
Rulada cu gem de gutui si nuca-3
Rulada cu gem de gutui si nuca-4
Rulada cu gem de gutui si nuca-5
Rulada cu gem de gutui si nuca-6
Rulada cu gem de gutui si nuca-7

COMENTARII (6)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 09:59

Bunatate

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:54

-Licurici-

-Licurici- 1

30.06.2015, 07:53

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!