Rulada cu lemon curd si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 648 vizualizari

 

Ce este Lemon curd?


Lemon curd este o crema de ou cu lamaie cu gust foarte intens, acrisor-dulceag, cu textura fina.


Britanicii sunt innebuniti dupa ea si o servesc cu “scones” (chifle mici) la ora ceaiului, cu briose, cu biscuiti. Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc. 


Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.


Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider. 

 

INGREDIENTE

Pentru Lemon Curd:

  • sucul de la 4 lămâi bio (aproximativ 190 g suc)
  • 4 oua
  • 180 g zahăr pudră
  • 1 lingura amidon (Maizena)
  • 50 g unt

Pentru biscuit:

  • 6 oua
  • 70 g făină
  • 100 g de zahăr
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 vârf de cuțit de sare

Pentru bezea:

  • 90 g albușuri de ou (cca 3 albusuri)
  • 150 g zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu lemon curd si bezea:

Preparare Lemon Curd: 

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul obtinut. Adaugati untul taiat în bucăți mici.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.

Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel.

Se toarnă compozitia într-un borcan etans si se lasa sa se raceasca.

Acest preparat se poate pastra  timp de aproximativ o saptamana in frigider.

 

Preparam biscuitul:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Se amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, se adauga treptat faina.

Se bat albusurile cu un praf de sare, se adaugă la amestecul de mai sus.

Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.

Puteti verifica cu o scobitoare.

Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.

 

Prepararam bezeaua:

Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.

Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.

 

Montare rulada: 

Desfacem rulada din hartia de copt

Intindem biscuitul si-l acoperim cu crema de lamaie.

Rulam cu grija.

Decoram rulada  cu bezeaua.

Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Rulada poate fi pregătita cu o zi înainte, dar decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura si pastrata la rece.

Pofta Buna!!!

 

TIPS-URI

1

decorul cu bezea este recomandat sa-l puneti in ziua cand veti servi prajitura

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425504
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425505
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425506
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425507
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425508
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425509
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425510
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425511
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425516
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425526
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425527
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425528
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425529
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425530
retete culinare - Rulada cu lemon curd si bezea 425531

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:48

Deliciu!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:53

super delicioasa!

Catalina L 1

01.02.2016, 21:11

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: