Rulada cu magiun de prune si nuci

de butoiaurora76 in Prajituri, 12 Sep 2012 | 1990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina + o lingurita praf de copt
  • 6 linguri zahar tos
  • o lingura apa fierbinte
  • un borcan mic gem de prune (al meu a avut 360g)
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu magiun de prune si nuci:

Se bat bine galbenusurile cu zaharul tos dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte pana se fac crema. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc ca o bezea. In crema de galbenusuri se toarna faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se pregateste un prosop umed si se rastoarna blatul scotand foaia de copt. Se ruleaza blatul lasandu-se la racit asa rulat. Cand s-a racit se desfasoara si se unge cu gemul amestecat cu nuca maruntita. Deasupra se presara zahar pudra vanilat.

 

COMENTARII (12)

Lau 1

13.09.2012, 14:59

merisor 1

15.09.2012, 08:52

bun, bun!

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21