Rulada cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mar 2011 | 3268 vizualizari

 

s-a vrut a fi o prajitura turnata cu mere, insa dupa ce m-am apucat de ea am vazut ca nu-mi ajunge faina, asa ca am facut-o rulada, care a fost mai buna ca prajitra :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua  
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 5- 6 mere
  •  zahar dupa gust, depinde cat de dulci/acre sunt merele
  • 100 g margarina
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.

Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)

Dam merele pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.

Turnam copozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.

verificam facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt o lasam sa seracoreasca un pic, dupa care umezim un prosop si rulam blatul pe el, lasam asa 10-15 minute, dupa care intrindem umplutura de mere peste si rulam din nou cu grija.

O lasam macar o ora si apoi o taiem ( eu am taiat-o imediat si s-a cam rupt :D)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu mere 90369
retete culinare - Rulada cu mere 90370
retete culinare - Rulada cu mere 90371
retete culinare - Rulada cu mere 90373
retete culinare - Rulada cu mere 90374
retete culinare - Rulada cu mere 90375

COMENTARII (17)

cismaru_nicoleta 1

10.03.2011, 14:24

Ce fain arata...

Dana Cristea - pusikmea 1

10.03.2011, 14:37

ms

adry88 1

09.06.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59