Rulada cu mere

de dakris in Prajituri, 19 Oct 2012 | 10101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 g praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 6 mere mari
  • 2-3 linguri de zahar (dupa gust)
  • 1 lingura gris
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta de vanilie si se varsa peste albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt nestins. Se coace 15-20 min la foc mediu intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce se scoate din cuptor, se ruleaza blatul (cu tot cu hartia de copt) si se mentine asa cateva minute dupa care se desface cu grija si se intinde compozitia cu mere calduta. Se ruleaza cu grija inlaturand, totodata, hartia de copt si ajutandu-ne cu aceasta. Se portioneaza dupa ce s-a racit.

Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

COMENTARII (26)

mirela0911 1

19.10.2012, 21:58

E minunata!

Geanina87 1

14.01.2013, 23:17

grozava

dakris 1

18.01.2013, 19:05

va multumesce pt mesaje!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S