Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 10085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 1,5 kg de mere zahar(cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o mana de stafide
  • scortisoara
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • unt topit sau daca o facem de post folosim margarina sau ulei
  • Pentru decor
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si stafide in foi de placinta:

Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele.

Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care  le amestecam cu zaharal . Le punem intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul.lasat de acestea.Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara , zaharul vanilat si stafidele bine scurse de apa.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Am folosit foi de placinta proaspete.

Foile de placinta le impartim in doua pentru ca din aceasta cantitate  rezulta 2 rulade.Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei sau cu margarina(folosim o pensula) dupa care  intindem un strat generos de mere(jumatate din cantitate) peste foi.Rulam si apoi ungem cu unt/margarina/ulei rulada.Procedam la fel si cu celelalte foi.

Intr-o tava  unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt  asezam cele doua rulade una langa alta  si dam la cuptor ,tinand pana cand rulada este bine facuta si frumos rumenita.Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Servim atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si stafide in foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Sim0na 1

19.11.2012, 20:52

Am trecut si p-aici sa pap o portie!

Muresan_Elena 1

21.11.2012, 12:14

sper ca mi-ai lasat si mie o bucatica de Rulada cu mere.... arata delicios

Florentina_Cristina 1

08.02.2014, 19:33

mmm o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de ciuperci