Rulada cu morcovi si crema de branza

de Rux in Aperitive / Garnituri, 23 Apr 2013 | 5110 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si foarte gustos...un blat spongios( aduce putin cu blatul de ecler) si o crema de branza delicioasa...poftiti la degustat :) merge bine cu rosii, masline, ceapa verde...sau de ce nu usturoi verde ca tot s-a dat startul la delicatese de sezon :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei( vegetal)
  • 150 ml lapte dulce

Crema de branza:

  • 300 gr branza de vaci
  • 150 gr telemea de vaca
  • 1 legatura marar
  • 3 linguri smantana groasa
  • sare dupa gust daca mai este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu morcovi si crema de branza:

Se mixeaza( sau cu telul), morcovii tocati la blender in prealabil cu ouale, iaurtul, uleiul, laptele, faina, praful de copt si sarea.

Se tapeteaza tava de cuptor cu foaie de copt si se pune compozitia, se intinde cu o spatula uniform.

Se coace pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp se uda un prosopel de bucatarie cu apa rece si se intinde pe o suprafata.

Se ridica blatul de rulada cu tot cu hartia de copt din tava si se aseaza pe prosopul ud. Se asteapta un minut dupa care se ruleaza usor cu tot cu prospel in spatele hartiei de copt.

Se desface cu grija blatul inapoi.

Prosopul se uda pentru a doua oara cu apa si se stoarce bine. Se aseaza din nou sub foaia de copt.

Se pune compozitia de branza care intre timp a stat la rece in frigider.

Vom intinde uniform si vom rula din nou blatul impreuna cu crema de branza.

Cu atentie vom pune sub rulada o folie de prospetime si vom strange rulada in ea.

Pentru a treia oara udam prosopelul il stoarcem bine si asezam rulada cu tot cu folie deasupra si o dam la rece( ea e deja racita). O lasam minim o ora inainte sa o taiem.

 

TIPS-URI

1

morcovii se pot inlocui cu sfecla, ardei grasi colorati, sau alte legume care ne fac cu ochiul

2

dupa dorinta( pentru decor) se poate adauga peste crema de branza, ardei rosu sau orange tocat in bucati mici, iar pentru alt gust eventual somon afumat

3

in crema de branza se pot adauga codite de ceapa verde

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu morcovi si crema de branza-0
Rulada cu morcovi si crema de branza-1
Rulada cu morcovi si crema de branza-2
Rulada cu morcovi si crema de branza-3
Rulada cu morcovi si crema de branza-4
Rulada cu morcovi si crema de branza-5
Rulada cu morcovi si crema de branza-6
Rulada cu morcovi si crema de branza-7
Rulada cu morcovi si crema de branza-8
Rulada cu morcovi si crema de branza-9
Rulada cu morcovi si crema de branza-10
Rulada cu morcovi si crema de branza-11
Rulada cu morcovi si crema de branza-12
Rulada cu morcovi si crema de branza-13

COMENTARII (31)

Teo

Teo 1

24.04.2013, 22:01

e o rulada foarte gustoasa!

diana_k

diana_k 1

25.04.2013, 10:13

ce bine arata

babi5

babi5 1

06.10.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!