Rulada cu mousse de capsuni si green sugar

de Gicuta in Prajituri, 10 Iun 2015 | 5968 vizualizari

 

Pentru ca am primit dulcele premiu de la Green Sugar, m-am decis sa-l folosesc la aceasta rulada.Este un dulce natural fara calorii care nu schimba gustul preparatelor.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat rulada:
  • 5 oua medii
  • 45 g green sugar (10 stickuri)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei coaja lamaie (½ lingurita)
  • esente de vanilie si rom (½ lingurita) ½
  • plic praf copt
  • un praf de sare
  • Mousse de capsuni:
  • 400 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 45 g green sugar (10 stickuri)
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mousse de capsuni si green sugar:

Preparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. O introducem in cuptorul preincalzit pentru circa 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce s-a copt,o scoatem, o lasam sa se raceasca putin, o dezlipim usor de pe hartia de copt, o intoarcem invers pe un prosop de bucatarie umed si o rulam in el. O lasam sa se raceasca, apoi o derulam.

Preparare mousse de capsuni: Pastram 5-6 capsuni pentru ornat si restul le pasam cu blenderul. Intr-o craticioara punem piureul de capsuni impreuna cu indulcitorul pe foc, pentru 7-8 minute. Luam cratita de pe foc, oprim 4 linguri din piure, pentru ornat, iar peste restul punem gelatina pe care am hidratat-o timp de10 minute in 100 ml de apa rece. Amestecam bine si lasam la racit.Intre timp batem frisca si oprim 4-5 linguri pentru ornat. Peste restul punem piureul de capsuni si amestecam bine. Intindem moussul peste foaia de rulada si rulam cat putem de strans. Ornam rulada cu frisca, piure de capsuni si capsuni feliate.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Indulcitorul se poate inlocui cu zahar. 45 g de indulcitor se inlocuieste cu100 g zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mousse de capsuni si green sugar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si afine