Rulada cu piersici si ciocolata alba

de antonelamaka in Prajituri, 25 Iul 2013 | 1142 vizualizari

 

Buna, postez si eu prima mea reteta pe acest site, sper sa va placa, sa fiu suficient de explicita in modul de preparare si ... sa mai vina si altele :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 budinci de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 6 piersici potrivite
  • 500 gr ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu piersici si ciocolata alba:

Pentru blat: Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Se incorporeaza nuca, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu faina, sau cu hartie de copt si se de la cuptor. Intre timp se pregateste un prosop de bucatarie pe care se imprastie zahar. Cand e copt blatul, se aseaza pe prosop si se ruleaza incet. Se lasa asa pana cand se pregateste crema si glazura.

Pentru glazura: Frisca lichida, impreuna cu ciocolata taiata cat mai marunt se pun pe foc in baie de aburi si se amesteca pana cand se omogenizeaza, apoi se raceste. Dupa ce s-a racit, se pune la frigider, pana cand se intareste suficient ca sa poata fi intinsa pe rulada (se face ca o crema consistenta, dupa cum se vede in imagine).

Pentru budinca: Se pun aproximativ 700 ml lapte la fiert si se indulceste intre timp, dupa gust. Separat, se amesteca restul de 100 ml cu cele 2 prafuri de budinca si cand a fiert laptele, se toarna peste si se amesteca.

Asamblare: Se ia blatul, se desface (nu de tot, cat sa ramana ca un căuș) si se pune o parte din budinca, se aranjeaza piersicile taiate felii sau cuburi, apoi se toarna si restul de budinca. Se „inchide” blatul si se intoarce cu grija cu partea care se desface, in jos (e posibil sa aveti nevoie de ajutorul unei alte persoane pentru acest lucru). Cand s-a racit ciocolata suficient si are consistenta dorita, se intinde peste rulada.

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

25.07.2013, 19:57

merisor 1

28.07.2013, 14:17

Bine ai venit! Buna rulada ai adus!

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 11:17

Bine ai venit! Minunat preparat ne-ai adus!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20