Rulada cu ricota si gutui

de papabundetot in Prajituri, 3 Noi 2013 | 2704 vizualizari

 

Daca e weekend e zi de prajitureala la noi si pentru ca ieri am facut o prajitura care ne place mult,dar o mai am aici in blog asa ca nu mai avea rost sa o postez,am zis ca astazi sa va aduc o reteta noua de rulada cu ricota si gutui.Foarte aromata de la dulceata de gutui,parfumata ,pufoasa si nemaipomenita pentru o zi calda de toamna.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de cafea
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 gr branza ricota
  • dulceata de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ricota si gutui:

Blat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut spuma tare si am incorporat cu grija cate o lingura de albus in galbenusurile cu faina pana s-a omogenizat foarte bine aluatul.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am dat aluatul la cuptor pentru 7 minute (verificati cu scobitoarea).
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am  scos din tava si l-am rulat intr-un prosop curat,umed si l-am lasat asa in forma rulata pana s-a racit complet.

Crema: Am batut frisca,peste ea am adaugat branza ricota si am amestecat bine,apoi am pus crema obtinuta peste aluatul de rulada si deasupra (inainte de a rula) am adaugat cateva linguri de dulceata de gutui.Am rulat apoi cu grija si am dat la frigider sa se raceasca bine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ricota si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

papabundetot 1

04.11.2013, 09:01

anca_rm 1

04.11.2013, 09:24

tanyapatap 1

04.11.2013, 21:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt si nuca