Rulada cu ricotta si visine

de papabundetot in Prajituri, 12 Oct 2013 | 4060 vizualizari

 

Cred ca asta este a doua rulada pe care o fac,nu stiu de ce nu fac mai des pentru ca e un desert bun si pufos,dar dupa experienta de azi cred ca voi mai incerca si alte variante pentru ca mi-a placut cum a iesit asta si am lucrat cu ea fara probleme.Reteta de blat o am de la o fata draguta si recunosc ca imi place mai mult reteta ei decat ce aveam eu…e mai pufos :) Multumesc Kamy Kamelya!!!

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 gr branza ricotta
  • 200 ml frisca
  • visine din visinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ricotta si visine:

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Am pus aproape tot aluatul intr-o tava cu hartie de copt,dar am mai pastrat cam 2 linguri de aluat,peste care am pus cacao,apoi am facut diverse desene (ce va vine pe moment) cu partea ciocolatoasa peste aluatul galben si l-am dat la copt.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema: Am batut frisca,am adaugat apoi peste ea si branza ricotta,am amestecat bine,in cazul meu nu a mai fost nevoie de zahar suplimentar pentru ca frisca era dulce,dar gustati si daca considerati ca nu e destul de dulce,se poate adauga.Visinele din visinata le-am curatat de samburi,apoi le-am tinut putin in apa rece sa mai iasa aroma de alcool din ele  si apoi le-am scurs bine si le-am taiat marunt pentru a le putea incorpora usor in crema.Dupa ce blatul s-a racit,l-am desfacut pe masa,am adaugat crema pe care am intins-o bine pe tot blatul,apoi l-am rulat la loc si am dat 1-2 ore la frigider.

O minunatie de desert,rapid si gustos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ricotta si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Corinuta 1

13.10.2013, 15:14

Cata crema! Foarte faina!

Lia_ 1

13.10.2013, 23:22

impecabil arata

papabundetot 1

14.10.2013, 09:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza