Rulada cu spanac

de AndrutzaP in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 1237 vizualizari

 

Rulada de mai jos am facut-o din doua motive :


1-Eu nu amestec alimentele in dieta mea personala, asa ca sunt obligata sa improvizez mereu.


2-Maine vine bunica in vizita si ea tine post.


 

 

INGREDIENTE

  • 350 g spanac congelat
  • 1/2 pachet aluat pentru placinta
  • 1/2 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • sare, piper
  • ulei de masline extravirgin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spanac:

  Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi se adauga spanacul decongelat si scurs foarte bine. Spanacul se lasa la foc mic pana ce ramane fara pic de zeama. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da la o parte de pe foc.

   Foaia de placinta se intinde pe blatul de lucru si se unge cu ulei de masline. Spanacul racorit se intinde uniform pe toata suprafata foii. Se ruleaza foaia de placinta si se unge cu ulei de masline. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 30 minute.

   Rulada se portioneaza dupa dorinta si se serveste rece sau calda, dupa dorinta si gust.

 

 

TIPS-URI

1

Ungeti foaia de placinta cu ulei suficient pentru a nu se usca.

2

Spanacul trebuie sa fie gatit foarte bine si fara pic de zeama, altfel rulada se inmoaie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu spanac 434606
retete culinare - Rulada cu spanac 434607
retete culinare - Rulada cu spanac 434608

COMENTARII (10)

Panacris 1

22.03.2016, 15:29

Camelya 1

24.03.2016, 11:07

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L