Rulada cu zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 19 Noi 2013 | 1767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar rase
  • 2 linguri ulei
  • zmeura ptr forme+1-2 linguri zahar
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • putin zahar (2-3 linguri)
  • zmeura ptr colorat frisca+zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul. Albusurile se bat spuma, apoi se toarna peste ele galbenusurile,  faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn de jos in sus ca sa nu se lase albusurile. Se pastreaza cateva linguri din aceasta compozitie ptr forme (eu am facut inimioare).

Pe foc intr-o cratita se pune zmeura cu zaharul si putina apa si se amesteca pana devine un sirop, se lasa la racit si apoi se amesteca cu compozitia oprita. Se amesteca bine, usor pana pasta s-a colorat apoi pe o foaie de copt cu care se tapeteaza tava se formeaza cu un posh textil de ornat forme dupa preferinte. Se da tava la cuptor ptr coacere cateva minute. Dupa ce s-au intarit putin formele se toarna restul de compozitie si se da iarasi la cuptor. Dupa coacere se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se face crema, se bate frisca cu zaharul, iar din zmeura se face un sirop cu zahar si se pune peste frisca dupa ce s-a racit,se amesteca usor pana la colorare  apoi se toarna pe toata suprafata blatului si se ruleaza cu grija. Se poate orna pe deasupra cu frisca, glazura (eu am lasat-o simpla pentru  a se observa modelul)

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu zmeura 279507
retete culinare - Rulada cu zmeura 279508
retete culinare - Rulada cu zmeura 279509
retete culinare - Rulada cu zmeura 279630

COMENTARII (21)

Ligia Bxl 1

20.11.2013, 11:56

multumesc tuturor sunteti tare dragute

MIUTA 1

21.11.2013, 20:35

Ce faina si buna

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:02

miuta multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D