Rulada cu zmeura

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iul 2014 | 1428 vizualizari

 

Prajitura noastra preferata, rulada umpluta cu diferite dulceturi, in special vara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • 1 lungurita de coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • dulceata de coacaze rosii (jeleu)
  • Umplutura:
  • dulceata de zmeura cu seminte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece.  Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu spuma din albusuri, dupa care se incorporeaza si restul de faina.

Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.

Dulceata de coacaze se incalzeste si imediat ce s-a scos tava din cuptor se insiropeaza blatul cu aceasta. Se ruleaza fierbinte pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce sa racit putin blatul rulat, se indeparteaza cu atentie hartia de copt de pe blat si se unge cu dulceata de zmeura, se ruleaza la loc si se lasa 1 ora la rece.

 

TIPS-URI

1

sa nu lasati mai mult aluatul in cuptor decat v-am specificat, in caz de marginile s-au uscat, sa le indepartati inaite sa-l rulati

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu zmeura-0
Rulada cu zmeura-1
Rulada cu zmeura-2
Rulada cu zmeura-3
Rulada cu zmeura-4
Rulada cu zmeura-5
Rulada cu zmeura-6
Rulada cu zmeura-7
Rulada cu zmeura-8
Rulada cu zmeura-9
Rulada cu zmeura-10
Rulada cu zmeura-11
Rulada cu zmeura-12
Rulada cu zmeura-13

COMENTARII (24)

Oana 1

30.07.2014, 14:48

La multi ani!

MOKUSKA 1

30.07.2014, 15:02

Multumesc Oana!

Miha 1

30.07.2014, 23:00

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04