Rulada cu zmeura

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iul 2014 | 4287 vizualizari

 

Prajitura noastra preferata, rulada umpluta cu diferite dulceturi, in special vara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • 1 lungurita de coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • dulceata de coacaze rosii (jeleu)
  • Umplutura:
  • dulceata de zmeura cu seminte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece.  Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu spuma din albusuri, dupa care se incorporeaza si restul de faina.

Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.

Dulceata de coacaze se incalzeste si imediat ce s-a scos tava din cuptor se insiropeaza blatul cu aceasta. Se ruleaza fierbinte pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce sa racit putin blatul rulat, se indeparteaza cu atentie hartia de copt de pe blat si se unge cu dulceata de zmeura, se ruleaza la loc si se lasa 1 ora la rece.

TIPS-URI

1

sa nu lasati mai mult aluatul in cuptor decat v-am specificat, in caz de marginile s-au uscat, sa le indepartati inaite sa-l rulati

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie si zmeura