Rulada cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 4462 vizualizari

 

Zmeura,frisca...mai vreti ceva?

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 50 g rama maestro
  • 6 oua
  • 130 g faina
  • 125 zahar
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g smantana dulce ( este foarte groasa,trebuie diluata)
  • 100 ml lapte condensat
  • 15 g gelatina
  • 130 g zahar pudra
  • 250 g zmeura
  • Pt.ornat
  • ciocolata topita
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Rulada :

Mai intai topim margarina si o lasam sa se raceasca.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Turnam in fir margarina topita si racita nu pana se incheaga,amestecam incet,pana incorporam margarina,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.In tava de la aragaz punem hartie de copt intindem compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit,pana incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii.Cand este gata rasturnam pe o alta hartie de copt unsa cu un pic de ulei,rulam cat este calda si apoi cu tot cu hartie rulam intr-un prosop umed,lasam sa se raceasca.

Crema :

Punem gelatina la hidratat in apa rece.Apoi punem intr-un castron inalt smantana dulce,laptele condensat si zaharul si incepem sa mixam,mai intai la viteza mica apoi la viteza mare,pana obtinem o frisca ferma.Alegem zmeura pentru decor ,cateva le lasam intregi sa le punem in crema iar restul le zdrobim.Dupa ce gelatina sa hidratat,o punem pe baie de abur ,avem grija sa nu atinga apa,adaugam zmeura zdrobita si amestecam 2-3 minute.Lasam cca 5 min sa se mai racoreasca si apoi o turnam peste frisca si omogenizam.La final adaugam si fructele intregi.

Asamblare :

Am intins pe bancul de lucru folie alimentara,am intins foaia de rulada,peste care am pus crema de zmeura,am rulat,apoi am strans cat am putut de bine cu folia alimentara si apoi am rulat cu hartie de copt,am legat capetele bine si am dat rulada la frigider cca 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider am scos rulada din hartie si folie si am glazurat si ornat cu ciocolata topita si zmeura......

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie si zmeura