Rulada de bezea cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 30 Iun 2010 | 4899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie]
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole Dr Oetcher
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de bezea cu crema de ciocolata:

Crema:

Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului. La sfarsit incorporam usor nuca de cocos, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se da focul la mic si cu usa cuptorului deschisa si se mai lasa in jur de 1 ora- 1 ora si jumatate.

Blatul se rastoarna pe o hartie de copt presarata cu zahar. Se ruleaza usor. Blatul va crapa din loc in loc, dar nu este nici o problema, acesta este tot farmecul. Dupa cateva minute se deruleaza, se unge cu crema si se ruleaza din nou.

Se da la frigider pentru 1 ora, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de bezea cu crema de ciocolata 39559
retete culinare - Rulada de bezea cu crema de ciocolata 39560
retete culinare - Rulada de bezea cu crema de ciocolata 39561

COMENTARII (9)

mena29 1

30.06.2010, 13:43

ce bine arata

Julie 1

30.06.2010, 15:43

Bine mai arata! Esti o dulce ca ne dai mereu ...bezele!

ana 1

01.07.2010, 07:57

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S