Rulada de bezea cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 30 Iun 2010 | 12724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie]
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole Dr Oetcher
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de bezea cu crema de ciocolata:

Crema:

Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului. La sfarsit incorporam usor nuca de cocos, cu miscari de jos in sus.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se da focul la mic si cu usa cuptorului deschisa si se mai lasa in jur de 1 ora- 1 ora si jumatate.

Blatul se rastoarna pe o hartie de copt presarata cu zahar. Se ruleaza usor. Blatul va crapa din loc in loc, dar nu este nici o problema, acesta este tot farmecul. Dupa cateva minute se deruleaza, se unge cu crema si se ruleaza din nou.

Se da la frigider pentru 1 ora, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de bezea cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata