Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

de merisor in Prajituri, 1 Feb 2015 | 28266 vizualizari

 

Ador aceasta rulada.
Este delicioasa, usor de facut si se mananca rapid.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de biscuiti
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru foaia de cocos:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Pentru foaia cu biscuiti:

Biscuiti, am luat din cei simpli, la kg.

Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare.

Adaugam si untul taiat bucatele.

Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia.

Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati mai mari, pentru un aspect mai placut.

Turnam peste ei compozitia cu lapte si cacao, adaugam si esenta si amestecam bine totul pana cand se omogenizeaza.

Pentru foaia cu cococs:

Mixam mascarponele cu zaharul pe care l-am rasnit si l-am amestecat cu zaharul vanilat, pana cand obtinem o compozitie cremoasa.

Adaugam putina sare si treptat nuca de cocos, mixand in continuare.

Vom obtine o compozitie mai tare si sfaramicioasa de la nuca de cocos.

Pregatim doua folii alimentare, sau doua pungi de congelator, pe care le decupam.

Asezam o folie pe masa si intindem foaia cu biscuiti.

Rasturnam de fapt compozitia peste folie si o acoperim cu cea de-a doua folie, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, intindem foaia de biscuiti intre cele doua folii, cam de grosimea degetului mic.

Indepartam folia de deasupra si intindem peste foaia de biscuiti, stratul de cocos, distribuind crema cu lingura din loc in loc, apoi ne ajutam de lama unui cutit pentru a o intinde uniform.

Rulam usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele si fara a le presa prea mult, ca sa nu avem accidente cu nuca de cocos. 

Impachetam rulada in folie si o dam la frigider pentru cateva ore, sau de pe o zi pe alta, daca rezistam.

Este delicioasa si aspectuoasa!

 

TIPS-URI

1

Se pot imparti compozitiile in doua si se pot intinde si rula pe rand, va fi mai usor.

2

Pentru o portionare mai rapida a ruladei, aceasta se poate da la congelator pentru 15-20 de minute.

3

Se poate orna cu cacao, fulgi de ciocolata, nuca sau nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364806
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364808
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364809
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364810
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364811
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364812
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364813
retete culinare - Rulada de biscuiti cu nuca de cocos 364814

COMENTARII (30)

daniastefania 1

03.02.2015, 23:40

Arata bine de tot! Imi plac si biscutii si nuca de cocos! Sigur pastrez reteta! Multumesc!

MonaMimi 1

25.02.2015, 15:11

Aletta 1

19.06.2015, 00:52

Am bagat-o la favorite ca nu se putea altfel. deliciosssssss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L