Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

de anca_rm in Prajituri, 13 Mai 2016 | 3376 vizualizari

 

Un desert care aduce a copilarie. Un desert cu aroma de rom ,usor de facut dar si mai usor de mancat .
Cand eram mica si vecina care avea grija de casa era inca in viata ne pregatea bilute din biscuiti ,iar in mijlocul lor punea putina nuca macinata , sau taiata. Aceste ,,bombe,, ,cum le spuneam eu erau date prin nuca macinata . Imi placeau la nebunie.
Imi amintesc cu placere si drag de vremea cand mergeam acasa si dupa ce intram in curte venea vecina pe usa din curte (intre curtii exista si acum  aceasta usa ) cu o farfurie cu bombe . Era o desfatare J .
 
Acum eu va aduc o reteta de salam de biscuiti (care se poate transforma in bombe) dar cu o umplutura de nuca de cocos . 

 

INGREDIENTE

  • -450gr biscuiti Petit beure
  • -4 linguri de zahar
  • -2 linguri cacao
  • -250 ml lapte
  • -100 gr unt
  • -1 lingurita esenta rom
  • Pentru umplutura:
  • -100 gr unt
  • -4 linguri zahar pudra de preferinta
  • -50 ml lapte
  • -100 gr nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Maruntim biscuitii in robot sau cu un sucitor .

Intr-o cratita punem laptele, zaharul si esenta de rom pe foc mic si amestecam in el pana se omogenzeaza si se topeste zaharul. Cand zaharul este topit luam de pe foc si adaugam untul . Amestecam pana cand se topeste .

Acest sirop il turnam peste biscuitii dar nu pe tot o data . Amestecam cu o lingura de lemn sau o paleta si punem cate un pic de sirop pana cand obtinem o compozitie umeda ,usor lipicioasa .

Eu nu am pus tot siropul. Cantitatea de sirop ceruta de biscuiti este in functie de calitatea lor si de umiditatea lor.

Pregatim o fasie lunga de folie de aluminiu sau folie alimentara si intindem pe ea compozitia de biscuiti. O intindem cu mainile pana cand avem o foaie potrivita ca si grosime .

Lasam deoparte pana facem umplutura.

Untul la temperatura camerei il mixam usor cu zaharul pudra si cu laptele . Adaugam nuca de cocos si eventualele arome , daca doriti.

Intindem aceasta compozitie peste biscuiti rulam cu ajutorul foliei. Invelim bine in folie de prospetime si dam la frigider pentru cateva ore.

Se portioneaza si se serveste rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

13.05.2016, 17:42

aaaaaacum am citit la Miha. Glicina... n-am auzit... dar caut sa citesc despre ea

Rocsi 1

13.05.2016, 21:19

Este o rulada tare buna!

dantes 1

14.05.2016, 09:06

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa