Rulada de biscuiti in foi de napolitana

de merisor in Prajituri, 8 Mai 2013 | 9731 vizualizari

 

Demult nu am mai facut salam de biscuiti sau rulada cum faceam odata, dar nici biscuiti simpli nu am mai gasit.
Am luat niste biscuiti Petit Beurre la Kg, dar totusi se sfarama, insa a iesit o rulada buna in final.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti simpli
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr rahat
  • 250 gr nuca maruntita
  • 100 gr stafide
  • 150 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 2 foi de napolitana mari
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 25 gr unt
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti in foi de napolitana:

Intr-un bol am sfaramat biscuitii.

Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat.

Rahatul a fost deja in bucati micute si multicolor, inclusiv din cel cu cacao, asa ca l-am pus direct peste biscuiti, de asemeni am pus si nuca maruntita, chiar si in sferturi.

Am adaugat si stafidele hidratate si am amestecat totul bine.

Am pus zaharul intr-un vas pe foc si l-am lasat la caramelizat.

Laptele l-am pus la incalzit cu putina sare si esenta de vanilie.

Cand s-a topit tot zaharul, am adaugat untul si am amestecat pana cand s-a topit, apoi am pus putin cate putin laptele incalzit, mestecad continuu si cu grija ca este periculos lucrul cu zahar ars.

Asa fierbinte am pus lichidul rezultat peste biscuitii din bol si am amestecat imediat sa se incorporeze bine totul, apoi am intins fierbinte peste foile de napolitana si am rulat imediat.

Pentru ciocolata, am pus toate ingredientele intr-un vas pe foc si am amestecat pana la topirea lor apoi am turnat fierbinte peste rulada.

A fost un deliciu dulce, iar ciocolata de deasupra amaruie.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi o folie alimentara pentru a intinde omogen compozitia de biscuiti fierbinte peste napolitana, se pune compozitia, folia peste si cu ajutorul unui sucitor se intinde uniform.

2

Se poate adauga si cacao in compozitia de biscuiti sau chiar in lapte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226077
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226078
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226079
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226080
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226081
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226082
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226083
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226084
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226085
retete culinare - Rulada de biscuiti in foi de napolitana 226086

COMENTARII (67)

babi5 1

09.05.2013, 22:40

bunnnnnnnnn!! si am sa-l fac si eu .. Cu foarte multi ani in urma am facut si eu datorita crizelor de alimente de atunci un diplomat de biscuiti si un tort excelent de biscuiti ,,am sa revin cu retetele ..sunt foarte bune .. si important ca este necopt ..

merisor 1

12.05.2013, 20:47

Babi

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:56

asta arata beton

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S