Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 1342 vizualizari

 

Fructele de padure bogate in antioxidanti si vitamina C (care isi pastreaza beneficiile pentru ca sunt folosite proaspete) si lipsa zaharului fac din aceasta reteta una dietetica si gustoasa, perfecta pentru oricine adora dulciurile sanatoase. Timpul de preparare, foarte scurt, este al doilea mare avantaj. Recunosc, aceasta reteta nu ar fi fost postata pe site fara Green Sugar, carora le datorez redescoperirea ei in caietul meu de notite si adaptarea la un stil de alimentatie mai sanatos. Gata de ceva bun? La treaba!

 

INGREDIENTE

Blat
Pentru umplutura
  • 300 gr fructe de padure (mure, coacaze, afine)
  • 200 gr crema de branza dulce (ricotta sau mascarpone)
  • 6 lingurite indulcitor Green Sugar Cooking
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cacao cu crema de fructe de padure:

Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie.

Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase. 

Altfel, banuiesc ca sesizati sistemul meu de "bain marie". Suportul metalic este luat din cuptorul cu microunde, pe care nu prea il folosesc. Dar in loc de castron ceramic merge mai bine unul metalic, se incinge mai repede. Galbenusurile se freaca incontinuu, ca sa nu se lipeasca, pana ce granulele de Green Sugar se dizolva si ouale devin cremoase. 
Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma tare.

Se adauga usor in albus, amestecand lent, ca sa nu se lase spuma: crema de galbenusuri, faina si cacao. 
Se mai amesteca usor, cu o furculita, pana se obtine o crema spumoasa, omogena. 

Am uitat sa spun ca se incalzeste cuptorul, dar ii poti da drumul si acum si sa il lasi cat timp pregatesti aluatul. 

Se tapeteaza o tava de cuptor, patrata, cu hartie de copt. Incearca sa folosesti o hartie buna, si ai grija sa fie perfect intinsa, pentru ca blatul va iesi destul de subtirel si e bine sa nu fie rupt de indoiturile hartiei (eu am gresit aici, putin, dupa cum se vede in poza). Toarna crema-spuma de cacao pe hartia de copt. Egalizeaza cu o lingura, formand un patrat sau dreptunghi.

Se lasa la cuptor 10 minute, pana ce aluatul este facut. Scoate blatul de prajitura si desprinde-l de hartia de copt, punandu-l cu fata in jos pe un fund de lemn sau pe masa de lucru. Ruleaza-l strangand usor, astfel incat blatul sa se raceasca deja in forma de rulada. E bine sa lucrezi cu grija, ca sa nu il rupi, dar daca se rupe nu te ingrijora: se va lipi de la crema din interior.

Cat se raceste un pic blatul, se trece la pasul urmator, adica amestecarea branzei dulci cu fructele de padure. Adauga-le si zdrobeste-le cu ajutorul unei furculite, integrandu-le in crema de fructe. Adauga linguritele de indulcitor Green Sugar spre final, dar amesteca bine, ca sa se omogenizeze, chiar daca mai raman cristale.

Intinde crema de fructe pe blat, in strat uniform. Lasa stratul mai gros spre capatul din centru si mai putin spre margini. Ruleaza incet, cu rabdare. 
Ruleaza iar si lipeste marginile, apoi da la rece 10 minute. Daca mie mi-a iesit, iti va iesi si tie. Daca ai goluri in rulada, pentru ca nu ai strans suficient blatul, mai umple-le cu crema de fructe, pe masura ce tai portii

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure-0
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure-1
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure-2
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure-3
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure-4
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure-5

COMENTARII (18)

robert_badica

robert_badica 1

05.05.2015, 20:49

ce desert bun!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

06.05.2015, 11:59

vai cum poate sa arate imi ploua in gura

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2015, 09:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!