Rulada de carne tocata

de DanMonica in Porc, 3 Mai 2012 | 18771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 750 gr carne tocata de porc
  • - 2-3 ardei copti
  • - 1 ceapa mare
  • - 1/2 conserva de ciuperci
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 2 cartofi
  • - 2 felii de paine (franzela)
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 legatura de patrunjel
  • - 1 ou crud
  • - 2-3 oua fierte
  • - carnaciori
  • - sare
  • - piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne tocata:

Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs. 

Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele. Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata. Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia. 

In poze cantitatile sunt dublate pentru ca am facut 2 rulade.

Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.   Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.  

Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 75 minute.     

Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.  

Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.  

Pofta buna!   

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de carne tocata 160994
retete culinare - Rulada de carne tocata 160995
retete culinare - Rulada de carne tocata 160996
retete culinare - Rulada de carne tocata 160997
retete culinare - Rulada de carne tocata 160998
retete culinare - Rulada de carne tocata 160999
retete culinare - Rulada de carne tocata 161000
retete culinare - Rulada de carne tocata 161001

COMENTARII (19)

merisor 1

24.08.2012, 22:13

wow, ce rulada am descoperit aici

deyutzky 1

17.12.2012, 11:53

minunata

babi5 1

20.08.2013, 06:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: