Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci

de Teo in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 13423 vizualizari

 

reteta o am din revista "PRACTIC in bucatarie", dar am mai adaptat-o putin dupa gustul meu....sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 150 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 300 g carne tocata de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 300 g ciuperci proaspete
  • sare, piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 galbenus crud (pentru uns rulada)
  • 50 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci:

Se fierb cartofii in coaja si se e face un piure din ei. Dupa ce s-a racit piureul se amesteca cu branza rasa pe razatoarea mica, cu ouale si pesmetul. Se amesteca totul pana cand se obtine o pasta omogena. In putin ulei se  caleste o ceapa, un morcov, un ardei, apoi se adauga carnea tocata si se lasa sa scada tot sucul lasat. Separat, am calit ciupercile tocate cu o ceapa.

Se amesteca carnea cu ciupercile, se adauga ouale si verdeata tocata marunt.

Se intinde piureul rece pe o folie de plastic, groasa de 1.5 cm. Deasupra, pe toata suprafata se intinde unplutura, apoi se ruleaza cu ajutorul celofanului. Am asezat rulada intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt. Deasupra am uns cu galbenusul crud si am bagat forma in cuptorul incins pentru cca 30 min.

Rulada se taie cand s-a racit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

02.11.2010, 21:34

Astazi mi-am luat o felie din rulada asta si a fost foarte buna, este foarte consistenta. Cu muraturi merge de minune!

ony 1

21.11.2010, 10:05

la favorite direct si 5 furci;f.f.faina;am s-o fac si eu sapt asta

Anamaria7 1

06.12.2010, 22:12

arata minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele (piftele)