Rulada de ciocolata cu mascarpone si mure

de Luckycake in Prajituri, 13 Aug 2014 | 8067 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune rulade pe care le-am gustat. Se face foarte usor in 30 minute e gata, la frigider inca o ora si e gata de servire.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 60 gr unt topit si racit
  • Crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 100 ml frisca (meggle)
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingura gem de mure
  • cateva bucati de mure proaspata
  • cacao pt ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu mascarpone si mure:

Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 10 minute. Apoi rasturnam blatul peste un prosop de bucatarie curat usor umezit , luam hartia de copt de pe blat si rulam blatul in prosop.

Cat timp blatul se raceste, batem frisca adaugam crema mascarpone, mierea si zeama de lamaie , amestecam cu un mixer usor pana se incorporeaza apoi adaugam gemul si amestecam usor cu o spatula.

Desfacem blatul si impartim crema in mod egal peste el , punem murele proaspete si rulam rulada cu grija cat de strans putem. Deasupra pudram cacaoa. Dam la frigider minim o ora apoi putem servi . Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu mascarpone si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

14.08.2014, 22:23

Un desert minunat!

reisnaor_2006 1

01.09.2014, 12:11

un deliciu

Criss 1

04.02.2015, 08:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe cu gelatina