Rulada de ciocolata cu zmeura

de Alinutza80 in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 4158 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate olandeza.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 60 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata pura, topita si racita
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu zmeura:

Se pune cuptorul la incins la 180 de grade.

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe urma se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa la racit.

Crema se prepara asa:

Se bate frisca cu mixerul. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Cand este topita in totalitate se toarna in fir subtire peste frisca, mixand continuu. Odata preparata crema, se intinde pe toata suprafata foi de rulada, se pune zmeura si se ruleaza cu ajutorul prosopului.

Se orneaza cu frisca si zmeura.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de ciocolata cu zmeura-0
Rulada de ciocolata cu zmeura-1
Rulada de ciocolata cu zmeura-2

COMENTARII (36)

 Lavinia

Lavinia 1

07.05.2013, 15:18

La multi sanatosi si fericiti!

Rux

Rux 1

07.05.2013, 16:07

Ce bunaaaa arata Ali! La Multi ani inca o data draga mea!

Alinutza80

Alinutza80 1

07.05.2013, 16:37

Va pup si va multumesc mult !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!