Rulada de curcan cu spanac

de Catalina L in Curcan, 22 Oct 2015 | 1036 vizualizari

 

Va propun o reteta lejera si parfumata, un rulou de carne de curcan frageda si moale umplut cu piure de spanac

Spanacul este o planta pe care ai face bine sa nu o ocolesti .
Nutrientii pe care ii contine nu pot fi adunati usor din alte legume sau fructe. De la calciu pana la vitaminele A si C, acid folic si luteina, spanacul are o gama larga de substante bune de care ar fi pacat sa nu profiti acum cat il gasesti proaspat in piata.
Spanacul are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. 100 g de spanac verde au doar 23 de calorii, ceea ce il face prietenul celor care tin cure de slabire. Vestea buna e ca nu te vei priva de vitamine. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia.
Pentru ca are atat de multi nutrienti, spanacul este un ajutor important pentru pastrarea imunitatii organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer si pentru imbunatatirea sistemului cardio-vascular. Spanacul contine falvonoizi care neutralizeaza radicalii liberi si previn aparitia cancerului de colon sau ovarian.
(sursa Foodstory)

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de curcan,
  • 400 g spanac proaspăt pentru piure
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de pesto (facultativ)
  • sare și piper
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • spanac proaspat pentru salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu spanac:

Se spală și se fierbe spanacul cateva minute în apă clocotită cu sare. 

Se scurge și se apasa bine pentru a elimina cat mai multa apa. 

Curatam ceapa și usturoiul si le tocam fin. 

Se pun la prăjit într-o lingura de ulei de masline. 

Adaugati ardeiul taiat cubulete și linguritele de pesto. 

Adaugam spanacul fiert, sare si piper si se revine totul timp de 5 minute. 

Lasam sa se raceasca si se mixeaza. 

Pieptul de curcan se bate sau se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire.

Condimentati-l cu sare și piper.

Depuneti piureul de spanac si rulati-l. 

Pregătiți 2 benzi de film alimentar. 

Puneti peste ele foi de spanac proaspete sau piure ( este facultativ- puteti pune direct rulourile cu carne). 

Puneti apoi rulourile cu carne peste spanac si rulati-le strans in filmul alimentar pana formati un cilindru.

Strangeti bine rulourile la capete.

Puneti-le la fiert timp de 30 de minute in apa fierbine cu sare. 

Lasati sa se raceasca 10 minute, apoi indepartati filmul alimentar.

Taiati rulourile felii inainte de servire.

Puteti sa le serviti calde sau reci, simple sau cu o salata de spanac proaspat asezonata cu sos vinaigrette.

Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa le serviti calde sau reci

RETETA IN IMAGINI

Rulada de curcan cu spanac-0
Rulada de curcan cu spanac-1
Rulada de curcan cu spanac-2
Rulada de curcan cu spanac-3
Rulada de curcan cu spanac-4
Rulada de curcan cu spanac-5
Rulada de curcan cu spanac-6
Rulada de curcan cu spanac-7
Rulada de curcan cu spanac-8
Rulada de curcan cu spanac-9
Rulada de curcan cu spanac-10
Rulada de curcan cu spanac-11
Rulada de curcan cu spanac-12
Rulada de curcan cu spanac-13
Rulada de curcan cu spanac-14
Rulada de curcan cu spanac-15
Rulada de curcan cu spanac-16

COMENTARII (15)

-Licurici-

-Licurici- 1

23.10.2015, 07:49

Foarte bun si sanatos!

dantes

dantes 1

23.10.2015, 09:55

Buna!

iri_iri

iri_iri 1

23.10.2015, 13:47

Mi-a placut si istoria spanacului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!