Rulada de curcan la cuptor

de laura_n in Curcan, 25 Ian 2013 | 6243 vizualizari

 

Poate fi servita ca si friptura sau ca si aperitiv ;)
Am vazut la Paula si mi-a prins tare bine ideea ;)

 

INGREDIENTE

  • un piept intreg de curcan
  • oregano\
  • boabe coriandru
  • boabe mustar
  • sare
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lgte miere
  • sos de soia
  • boia
  • ulei masline
  • zeama lamaie
  • cativa catei usturoi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan la cuptor:

Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.

Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru si mustar si usturoiul taiat. Amestecam totul si punem carnea la macerat in acest sos, pentru vreo cateva ore.

Dupa ce a stat o perioada in acest sos, scoatem bucatile de carne si le condimentam cu sare si le rulam pe fiecare. legam cu snur ruladele si le punem intr-o forma de sticla termorezistenta. turnam sosul ramas in forma si adaugam si putina apa.

Separat, formam un alt sos din soia si miere, condimentele de mai sus si boia. Ungem fiecare rulada cu acest sos lipicios si presaram cateva boabe de coriandru. 

Coacem ruladele la foc mediu cam o ora si jumatate, avand grija sa le "imbaiem" regulat cu sosul din tava.

Dupa ce s-au copt, se scot si sa lasa la racit. Se portioneaza in momentul servirii.

Se pot servi cu piure de cartofi si sos de soia si galbiori. O nebunie!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de curcan la cuptor 199915
retete culinare - Rulada de curcan la cuptor 199916
retete culinare - Rulada de curcan la cuptor 199917
retete culinare - Rulada de curcan la cuptor 199918

COMENTARII (25)

laura_n 1

26.01.2013, 15:51

Sidy, cam asa ceva ))))

laura_n 1

26.01.2013, 15:53

va multumesc tuturor

sebirizescu 1

29.01.2013, 11:51

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D