Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 3927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada de curcan
  • 400 gr piept de curcan
  • sare si piper
  • 1 lingurita thym maruntit
  • 250 gr piure de castane
  • 200 ml vin alb
  • Pentru piureul de cartofi
  • 1 kg de cartofi, decojiti si taiati cubulete
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte
  • sare si piper
  • Pentru sosul de afine
  • 500 gr afine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 250 ml vin rosu
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri amidon alimentar amestecat cu putina apa rece
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se bate putin pieptul de curcan apoi se presara cu sare, piper si thym.Se bate putin piureul de castane si se intinde uniform peste pieptul de curcan.Se ruleaza pipetul de curcan , se aseaza in tava, se toarna deasupra vinul alb si se da la cuptor 35-45 minute.

Pentru piureu, se fierb cartofii in apa cu sare pana se inmoaie.Se scurg apoi se paseaza si se amesteca cu untul si laptele pana se obtine un piure.Se asezoneaza dupa gust si se pastreaza calzi.

Pentru sos, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se amesteca..Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa sosul sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand se va ingrosa putin.

Rulada de curcan se taie felii si serveste alaturi de piureu de cartofi si sos de afine.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine-0
Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine-1

COMENTARII (4)

lia maria

lia maria 1

21.05.2010, 08:50

delicios si eu fac asa ceva dar cu sos de visine 5 furci merita papa asta

Bunica

Bunica 1

21.05.2010, 13:49

Ah, sosul de afine este foarte bun!

Sylvia

Sylvia 1

21.05.2010, 14:03

Super !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!