Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de CulinaryRainbow in Oaie, 17 Apr 2016 | 650 vizualizari

 

Nu știu dacă-mi plac hribii mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic.


Pot să spun că această ruladă e pregătită după o rețetă inventată, cu ingrediente preferate și că din acest moment va fi un preparat nelipsit din meniurile mele. Cu siguranță voi încerca și varianta cu alte tipuri de carne, dar întotdeauna aceasta va fi marinată în caserola pentru marinare de la Food Saver.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 500 g carne de miel
  • sare/piper
  • 3-4 linguri tahini
  • 4-5 roșii cherry
  • 2-3 chivas
  • 2 felii de lămâie
  • INGREDIENTE PENTRU RULADĂ
  • 20 g unt
  • 200 g hribi
  • 1 fir ceapă verde
  • ardei roșu
  • 1 morcov mic
  • pătrunjel verde tocat
  • sare/piper
  • paprika
  • INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
  • 20 ml ulei de măsline
  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • pesmet
  • făină de mălai
  • mac
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare. 

Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă. 

Am pregatit aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida, ajutoarele mele pentru o marinare in doar cateva minute.

Am conectat caserola de marinat la aparatul Food Saver, iar după ce am vidat-o am pus-o la rece vreo 15-20 de minute.

În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.

Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C. 

 După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final. 

Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei. 

Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră. 

Poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438858
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438859
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438860
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438861
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438862
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438863
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438864
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438865
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438866
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438867
retete culinare - Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver 438868

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

CulinaryRainbow 1

26.04.2016, 23:09

Mulțumesc, Ligia!

Camelya 1

12.05.2016, 11:48

CulinaryRainbow 1

18.05.2016, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L