Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar

de Sidy in Oaie, 8 Apr 2012 | 1993 vizualizari

 

Aceasta rulada de miel este a maestrului Horia Varlan ,cel care a lansat un DVD cu retete de Pasti
.Mi-a placut mult ideea asa ca m-am apucat de lucru- bineinteles ca am mai modificat cate ceva -si in final a iesit acest deliciu....

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel dezosata
  • 500 g spanac proaspat(sau congelat)
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana(optional)
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper mozaic Kotany ,proaspat macinat
  • 1/2 lingurita rozmarin Kotany
  • - pentru cartofi:
  • 1- 1,5 kg cartofi noi, mai mici
  • 1 legatura marar verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar:

Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin.

O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata.

A doua zi o desfacem din folie si o legam cu ata alimentara asa cum se vede in imagine.

Intr-un vas termorezistent uns cu untura am asezat rulada, alaturi de alte bucati de friptura pe care le-am dat cu condimente pentru miel.

Ceapa verde ( 2 fire)am taiat-o oblic de vreo 1,5 cm, iar 3 catei de usturoi marunt, apoi le-am raspandit peste friptura, adaugand deasupra cateva bucatele de unt (untura).

Vasul l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se partunde bine friptura.

Spanacul se curata de codite, se spala si se lasa la stors.

Ceapa  si ceapa verde ramasa le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei.Am adaugat spanacul rupt in bucati cu mana si usturoiul ramas pisat, am amestecat si am lasat sa se caleasca cateva minute.

Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 10 minute. Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa.

Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararul verde tocat si ii amestecam bine.

Rulada gata facuta o taiem felii si o servim alaturi de cartofii noi si spanacul facut.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga cate o lingura cu smantana deasupra spanacului.

RETETA IN IMAGINI

Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-0
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-1
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-2
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-3
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-4
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-5
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-6
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-7
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar-8

COMENTARII (16)

Lau

Lau 1

08.04.2012, 15:37

fain arata

marinicayou10

marinicayou10 1

08.04.2012, 16:02

ce bine arata si ce bun e

Criss

Criss 1

08.04.2012, 18:51

Cred ca e foarte bun ca de aratat rata senzational.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!