Rulada de porc

de Patricia Iordache in Porc, 28 Feb 2013 | 1822 vizualizari

 

Chiar si eu, care nu sunt mare amatoare de carne, am mancat si mi-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie:

  •  500 gr pulpa de porc (o fasie mare si subtire);
  • 2-3 fasii bacon afumat;
  • 1 carnat gros afumat (taranesc);
  • usturoi pisat;
  • boia dulce;
  • cimbru;
  • sare, piper;


Ce ne trebuie pentru sos:

  • 1 ceapa potrivita;
  • 1 morcov;
  • 2 lingurite pasta de rosii;
  • 250 ml supa (sau apa fiarta cu 1 cub de gaina);
  • 200 ml vin rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc:

Se intinde bucata de pulpa, se sareaza, pipereaza, se da cu boia, usturoi, se pune carnatul, bacon-ul si si ruleaza. Se leaga cu o sfoara, prima data pe lungime, apoi pe latime.  

Intr-un vas de yena punem ulei, ceapa taiata rondele, morcov taiat rondele, boia, usturoi si cimbru.   Peste acestea se aseaza rulada de carne.

Punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20 min, dupa care, scoatem din vas carnea, punem peste legume 2 lingurite de pasta de rosii, stingem cu 200 ml vin rosu si 250 ml supa calda.  

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si bagam din nou la cuptor. Acesta va fi sosul pentru rulada.  

Rulada de carne o punem in alt vas de yena uns cu ulei si o bagam din nou la cuptor pentru  1 - 1 1/2 ora, intorcand-o din cand in cand pentru a se rumeni uniform.  

La sfarsit, scoatem legumele si folosim numai sosul sau, pentru un sos mai dens, eu am pasat legumele si le-am adaugat la sos.  

Rulada se desface din sfoara si se taie rondele grosute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de porc 207463
retete culinare - Rulada de porc 207464
retete culinare - Rulada de porc 207465

COMENTARII (12)

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 12:56

Rocsi 1

28.02.2013, 14:00

Ce bine arata

Patricia Iordache 1

28.02.2013, 14:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D