Rulada de porc cu carnat

de delia64 in Mezel de casa, 23 Mai 2014 | 7511 vizualizari

 

In fiecare an la taiatul porcului fac aceasta rulada .
Vara cand merg la munca campului pun cate o bucatica din consistenta rulada care este satioasa si gustoasa , de ce nu si sanatoasa in comparatie cu mezelurile din comert care au acela-si gust si sunt pline de grasime si conservanti .

 

INGREDIENTE

  • fleica de porc
  • 1 fir carnat de casa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • ata pentru cusut
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc cu carnat:

Fleica de la porc se lasa in saramura pana a doua zi .

Se intinde bucata de fleica si se condimenteaza cu piper , sare isi ea cat este nevoie din saramura , se presara peste fleica usturoiul curatat si pisat , se  pune un fir de carnat si se ruleaza .

Se coase cu o ata rezistenta si se lasa la afumat , se dau cate un fum timp de 3 zile .

Se lasa 2/3 zile la aer si se  pastreaza in congelator  .

Eu am facut 2 bucati , una am consumat-o la sarbatorile de iarna  iar a doua am decongelat-o doar ieri .

Pofta buna dragii mei !!!

TIPS-URI

1

Se consuma la micul dejun alaturi de branza si rosii sau ceapa rosie .

2

Se poate pregati un papricas de cartofi si cateva feliute din gustoasa rulada .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii