Rulada de pui

de laura_n in Pui, 2 Mai 2015 | 10703 vizualizari

 

Va recomand cu toata inima aceasta reteta! Iese o rulada grozava!

 

INGREDIENTE

  • - 2 pulpe de pui
  • - un piept de pui cu os si pielita (pielita va face toti banii, veti vedea)
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 leg subtire patrunjel verde
  • - 1 fir de usturoi verde
  • - un cub unt moale
  • - un cub branza moale (de vaci, de capra, telemea, cascaval)
  • - sare
  • - cateva felii de prosciutto
  • - 2 linguri ulei masline
  • - o canita cu vin alb, demisec
  • - 3 - 4 linguri sos de soia
  • - 1 capatana usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui:

Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice....

Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie.

Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4.

Dezosam cu atentie pulpele si pieptul. Atentie, nu aruncati nici oasele, nici pielita.

Fiecare jumatate de piept o taiem intr-o singura fasie mare si subtire. Regret ca nu am poze pe etape care sa exemplifice procedeul, cu siguranta data viitoare cand voi face, voi incerca sa pozez.

Pulpele le sectionam transversal, astfel incat sa obtinem tot asa, o fasie mare.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul verde, patrunjelul. Le punem in blender, adaugam un praf de sare, branza si cubul de unt moale. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta verde. Oprim blenderul si punem pasta deoparte.

Pregatim fasiile de sunca. Spalam si uscam pielita de la pulpe si piept.

Pe folia de aluminiu, asezam fasia de piept. Intindem cateva linguri de pasta de verdeata, asezam doua felii de sunca, o pulpa dezosata, iar un strat de pasta. Cu ajutorul foliei, rulam tot ansamblul pana obtinem o rulada groasa. Indepartam folia de aluminiu. Asezam alte cateva felii de sunca si imbracam totul intr-o pielita de la piept. Procedam la fel si cu cealalta rulada. Daca va este de ajutor, puteti lega ruladele cu sfoara alimentara, eu le-am lasat asa, untul le-a "zidit" destul de strans.

Pregatim un vas termorezistent, punem cateva linguri de ulei de masline in el. Asezam cu atentie cele doua rulade. Turnam o canita de vin, daca doriti puteti adauga cateva linguri sos de soia, capatana de usturoi taiata in doua. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la frigider pentru o jumatate de ora. 

Pornim cuptorul, lasam la incins, apoi introducem tava cu rulade, la foc mediu spre mic. Ele se vor coace inabusit, timp de o ora, apoi indepartam cu atentie folia de aluminiu (atentie la aburi) si marim un pic focul pentru inca 20-30 minute. Le "scaldam" cu o lingura, din cand in cand cu sos din tava. Ruladele se vor rumeni foarte frumos, iar pielita de deasupra le va pastra suculente si gustoase. Cred ca se stie cat de gustoasa este pielita de pui rumenita, desi multi fug de "abundenta" sa calorica.

Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, daca doriti puteti sa le acoperiti cu un capac. Dupa ce s-au racit, le punem in frigider, pana in momentul servirii.

Sunt gustoase si pot fi servite fie calde, langa o garnitura sau ca si aperitiv rece.

TIPS-URI

1

pielita (pielea) de pui lasa mult gust si in plus ajuta ca rulada sa nu iasa uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui