Rulada de pui cu carnati de casa

de Xandrinne in Pui, 4 Ian 2015 | 1522 vizualizari

 

Am vazut reteta la Rocsi si mi-a placut foarte mult; atat de mult ca nu am rezistat tentatiei si am pregatit-o si eu. Multumesc, Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui,
  • 4 carnati de casa,
  • fasii de ardei rosu/gogosar (eu am avut pus la congelator, deci le-am lasat la dezghetat mai intai),
  • cascaval (optional),
  • 8 cubulete de unt,
  • 1 cutie de rosii decojite, in suc de rosii,
  • 1 foaie de dafin,
  • sare, piper,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • boabe de piper,
  • oregano.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu carnati de casa:

Batem usor cu ciocanul de snitele pieptul de pui, spalat si tamponat cu prosoape de bucatarie. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper, dupa gust.

Asezam pe fiecare felie de piept cate un carnat de casa si fasii de ardei/gogosar; eu am pus si niste fasii de cascaval, care s-a topit la copt si a dat o nuanta delicioasa preparatului (dupa gustul meu, desigur ;) ). Rulam strans carnea, prindem cu scobitori, sau cu snur din silicon.

Punem ruladele intr-o tava/vas termorezistent, le presaram cu oregano. Tocam rosiile decojite (eu le-am lasat asa, intregi); adaugam foaia de dafin, usturoiul, boabele de piper. Pe fiecare rulada punem cate doua cubulete de unt. Eu am adaugat si o cana cu apa la sucul de rosii, si am avut mai mult sos.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu, intepam ici-colo cu o scobitoare si dam la cuptor (preincalzit, la 180-200 de grade). Dupa o ora, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam vasul in cuptor cca 20 de minute. Intre timp o stropim cu sosul din tava, de 2-3 ori.

E buna si calda, dar si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de pui cu carnati de casa 361138
retete culinare - Rulada de pui cu carnati de casa 361139
retete culinare - Rulada de pui cu carnati de casa 361140
retete culinare - Rulada de pui cu carnati de casa 361141
retete culinare - Rulada de pui cu carnati de casa 361142

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

05.01.2015, 22:48

Va multumesc!!

Rocsi, ne-a placut foarte mult!

Panacris 1

06.01.2015, 09:07

mirela0911 1

08.01.2015, 14:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55