Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac

de nico15 in Pui, 24 Oct 2011 | 1849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 6 frunze de spanac
  • 3 frunze de nori
  • 11 felii de bacon
  • 125-150 g de orez
  • 50 g faina
  • 50 ml de concentrat de pui
  • unt, ulei,
  • sare,
  • piper alb  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac:


Curatam legumele le spalam si taiem fasii pe lungime subtiri, dupa care punem un cub de unt si ulei si le vom sota la tigaie. Dupa ce sunt sotate le scoatem si le punem pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime. Punem orezul la fiert in proportie de 1 la 3, o cana de orez, trei cani de apa, saram si piperam cu piper alb si putem adauga un cubulet de knorr. Lasam pana cand se absoarbe tot lichidul si orezul este fiert.

Se scurge de apa si se va intinde orezul in start mai gros pe o folie de plastic care in prealabil a fost presarata faina, se aranjeaza cu o lingura de lemn si se lasa sa se raceasca.

Se aranjeaza feliile de bacon, deasupra lor punem pieptul de pui, o frunza de nori, legumele sotate si rulam, formand o rulada ca in imaginile alaturate.  Daca rulada este prea mare se va taia in doua dar daca este mica se poate pune intreaga. Se pune unt si ulei in tigaie si se pun bucatile de rulada, atentie se vor pune cu partea unde se termina felia de bacon in jos, ca sa prevenim desfacerea acesteia, dar la fel de bine putem prinde si cu scobitori. Dupa ce a prins culoare pe toate fetele vom scoate rulourile si vom pregati o craticioara cu un pat de legume: morcovi, pastarnac, dovlecei pe care vom adauga rulourile si le vom lasa la cuptor 25 de minute.

Dupa ce s-a racit orezul cautam sa taiem cu cutitul soldatei, bucati de orez care vor trebui sa fie mai groase ca sa nu se rupa, acestea se vor trece orin faina cu boia si le vom praji in tigaie in ulei doar cat sa prinda culoare, dupa care le vom pune pe servetele absorbante pentru a limita surplusul de grasime.

Cand uleiul este foarte incins adaugam pentru cateva secunde frunze de spanac si pastarnacul. Separat si frunzele de nori cu o lingura de ulei si concentrat de pui, blendam bine, pana va deveni o pasta mai subtire. Dupa aceasta vom trece la aranjarea preparatului ca in imaginile alaturate.

 Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130706
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130707
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130708
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130709
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130710
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130711
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130712
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130713
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130714
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130715
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130716
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130717
retete culinare - Rulada de pui cu legume,  soldatei de orez si pastarnac 130718

COMENTARII (4)

Angelina_Elena 1

24.10.2011, 21:25

arata super!!!

LUK 1

25.10.2011, 08:08

tare buna

MotanLaOale 1

25.10.2011, 08:48

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: