Rulada de pui cu spanac

de Rocsi in Pui, 13 Mai 2012 | 2801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 4 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita vin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu spanac:

Spanacul il spalam sub jetul de apa.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste adaugam spanacul si il lasam sa fiarba 2-3 minute.
Il scotem cu o paleta si il punem intr-o sita la scurs si sa se racoresca.
Curatam ceapa si o tocam.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosia si le sotam 1 -2 minute.
Tocam spanacul si il adaugam in tigaie.
Condimentam cu putina sare si piper,adaugam o canita apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand este gata o luam de pe foc si o lasam sa se racoreasca putin.
Morcovul il curatam,il taiem in doua pe lung si il fierbem intr-o cratita cu apa ,cam pe jumatate,apoi il scoatem pe o farfurioara.
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Cu un cutit mai micut incercam sa il subtiem,tot desfacem fasiute pana pieptul este suficient de subtire si intreg ,deci aveti grija sa nu il taiati de tot.
Il batem putin cu ciocanul de snitele,apoi il condimentam cu sare,piper,boia de ardei si mararul uscat.

Asezam feliile de muschiulet,apoi punem spanacul uniform,mai putin pe capete ca sa il putem rula.

Morcovul il taiem fasiute si il punem deasupra.
Rulam usor ,iar capetele le prindem bine cu scobitori.
Ungem un vas yena cu unt si asezam ruloul.
Punem o cana de apa,vinul ,apoi patrunjel verde tocat marunt.

Condimentam iar cu putina sare si piper,acoperim vasul si il dam la cuptor.
Aprindem focul si  lasam vasul cam 45 de minute la foc potrivit.
Descoperim vasul si mai lasam rulada cam 10 minute sa prinda o usoara crusta.
Cand este gata,scoatem la racorit,apoi feliem si servim.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de pui cu spanac-0
Rulada de pui cu spanac-1
Rulada de pui cu spanac-2
Rulada de pui cu spanac-3
Rulada de pui cu spanac-4
Rulada de pui cu spanac-5
Rulada de pui cu spanac-6

COMENTARII (27)

Rocsi

Rocsi 1

16.05.2012, 22:07

Simona!

Valclaudia

Valclaudia 1

02.03.2014, 15:56

wow! Pe-astea doar acum le vad... Super arata! Bravo Rocsi!

Rocsi

Rocsi 1

02.03.2014, 20:09

Claudia multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!