Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel

de nico15 in Pui, 22 Oct 2011 | 1883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 piept de pui 
  • 150-200 g
  • 1 ardei rosu kapia
  • ½ ardei gras portocaliu/galben
  • 6 bucati de sparanghel ulei de masline  
  • Unt de fistic
  • 60 g de fistic decojit
  • 30 g de unt
  • 1 lingurita de mustar
  • 1/3 de ceasca de pesmet
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa(tocata f.fin)
  • 1 lingurita de juice de lamaie
  • ½ de lingurita de cimbru sau tarhon  
  • Sosul de ardei gras rosu
  • 1 ardei gras rosu mai mare
  • 1 ceapa
  • ½ de ceasca de concentrat(stock/stoc) de pui
  • 2 linguri de otel balsamic alb
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingurita de cimbru proaspat
  • sare, piper,
  • boia  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel:

Se ia pieptul de pui se, va pune intre doua foi de plastic si se va bate, pentru a se subtia si a lua foartma corespunzatoare ruladei noastre, se sareaza si pipereaza. In acest timp punem ardeiul gras(pentru sos) la copt si taiem ceilalti ardei in fasii subtiri.

Trecem la pregatirea fisticului dupa cum urmeaza: intr-o tigaie fara ulei punem fisticul si il prajim doar putin, dupa care il desartam intr-un prosop si incepem a-l masa bine pentru a iesi toate cojile(sau majoritatea) si de a avea acea culoare placuta vernil spre maroniu deschis. Dupa aceasta vom pisa fisticul intr-un mojar pana va rezulta un praf fin.

Cele 6 bucati de sparanghel daca sunt congelate le lasam cateva minute cat sa se-nmoaie un pic, daca sunt din conserva le spalam si uscam putandu-se folosi imediat. Daca este proaspat se fierbe 2 minute.

Trecem la prepararea untului de fistic: intr-un bol mic punem fisticul, adaugam untul, mustarul, coaja si zeama de lamaie, pesmetul si cimbru, saram si piperam si putem sa ne apucam de realizarea preparatului nostru.

Pe o folie de plastic pusa in 2-3 randuri punem pieptul de pui, peste care adaugam untul de fistic iar deasupra punem ardeii taiati fasii si sparanghelul ca in imaginile alaturate. Dupa care rulam cu grija foarte strans si legam bine la capete, dupa care se pune la fiert in apa aproximativ 20-22 de minute.

Preparam sosul de ardei in urmatorul fel: dupa ce am copt ardeiul in tocam marunt, ceapa o tocam si pe ea  si o punem la calit un doua linguri de ulei de masline, cand devine translucida adaugam si ardeiul tocat, saram, pipera, dupa care adaugam ardeiul iute taiat foarte fin, otetul, coaja si sucul de lamaie, stockul de pui si cimbru si lasam pasam pana se reduce lichidul. Dupa aceea vom pune rezultatul intr-un blender si pasam  pana devine foarte fin, neted fara aglomerari cu o textura delicata.

 Tragem ultimele 3 fire de sparanghel la tigaie in putin unt 1-2 minute.

 Aranjam sosul, taiem feliile de rulada, adaugam si sparanghelul si le aranjam ca in imaginile alaturate.

 

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130168
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130169
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130170
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130171
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130172
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130173
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130174
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130175
retete culinare - Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel 130176

COMENTARII (10)

nico15 1

23.10.2011, 16:08

Va multumesc dragelor, va invit la masa si sper sa va uimesc in continuare.

Angelina_Elena 1

23.10.2011, 16:44

bun bun

LUK 1

24.10.2011, 08:16

suuperr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29