Rulada de spanac

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2013 | 9229 vizualizari

 

Nu este cea mai reusita din cate am facut pentru ca am uitat-o cam mult in cuptor si foaia a fost cam crocanta si nu s-a rulat foarte frumos, dar va asigur ca a fost delicioasa.

Reteta o am din Caietul cu retete al lui Vio de mult timp si am facut-o de foarte multe opri ca imi place tare mult>

.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spanac
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • un praf de copt
  • 300 gr crema de branza
  • 2 linguri margarina
  • 1 ardei gras rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de spanac:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga spanacul. Eu am folosit spanac congelat, dar daca folositi spanac proaspat trebuie sa-l fierbeti si sa-l tocati. Am adaugat in compozitie si galbenusurile si la sfarsit am adaugat cele 4 linguri de faina si praful de copt.

Se amesteca totul bine si apoi turnam aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu folosesc tava de la aragaz. E perfecta.

Se coace la foc mediu aproximativ 30 de minute. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Atentie! Foaia nu trebuie sa se rumeneasca, altfel patiti ca mine si foaia devine casanta.

Se rastoarna cu grija pe o alta foaie de hartie de copt cu fata in jos, se ruleaza cu hartie cu tot si se lasa la racit.

Intre timp pregatim umplutura. Margarina se freaca cu crema de branza( cand n-am o crema de branza si am branza dulce de vaci o frec cu doua linguri de smantana si un praf de sare).

Apoi adaug si ardeiul rosu taiat cubulete. Eu am avut cubuletele puse de asta toamna la congelator.

Desfacem foaia de spanac racita , o ungem cu crema de branza, o rulam iar in hartia de copt si o lasam la frigider cel putin o ora.

O servim taiata felii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

marianascarlat 1

08.04.2013, 15:55

Reteta lui Vio era cu margarina si asa am facut-o si eu.

neluz 1

08.04.2013, 15:57

Nu-mi place! fiiiindca nu o am!!

RuxyRux 1

08.04.2013, 22:44

Ce deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne de pui