Rulada de toamna cu nuci

de corina241 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 12413 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blatul de rulada:

  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • nuci macinate

Crema:

  • 500ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Nuci macinate pentru decor.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de toamna cu nuci:

Blatul de rulada: Albusurile se bat spuma separat,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand se topeste si obtinem o bezea lucioasa.Separat,intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o pasta subtire si apoi le adaugam incet peste bezeaua obtinuta.Faina se adauga putin cate putin amestecand usor pana se incorporeaza toata.La sfarsit adaugam nuca macinata.

Se toarna compozitia intr-o tava mare(cea a aragazul este ideala) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 35 minute(primele 20 minute nu deschidem cuptorul).Dupa ce a trcut testul scobitorii scoatem pandispanul pe hartia de copt presaram cu zahar si rulam cat timp este cald.

Intre timp facem crema de vanilie.

Crema: Intr-o craticoara se pun la fiert laptele si zaharul.Pana ce fierbe laptele frecam bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura(10-12 vor fi in total) incet peste galbenusuri amestecand bine dupa fiecare lingura,iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Punem amstecul de lapte si galbenusuri inapoi in craticioara si-l punem pe foc amestecand cu telul pana ce devine ca o maioneza.Dam jos de pe foc si turnam esenta si zaharul vanilat.

Asamblare: Desfacem pandispanul incet si punem 3/4 din crema.Rulam incet si dam la rece pentru 10 minute.Apoi scoatem,punem si restul de crema,o intindem bine si presaram din belsug cu nuca macinata.

Se da la rece si se taia abia dupa cetava ore(5-6 ore).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de toamna cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu unt de arahide