Rulada de urzici

de susu in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2010 | 2200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 oua
  • 300 g branza de care doriti
  • Ceapa verde
  • 1 ceapa alba
  • O gramada mare de urzici
  • Marar
  • Piper alb
  • Cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de urzici:

Urzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu nisip. Ceapa alba si usturoiul se toaca marunt. Intre timp se pune apa la fiert impreuna cu niste condimente. Cand da in clocot se adauga urzicile si se fierb vreo 10 minute. Se strecor, se toaca marunt, se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga usturoiul si la urma urzicile. Se mai adauga putina apa de la fiertura de urzici si se mai lasa 10 minute pe foc. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza si ele separat si apoi se amesteca cele doua compozitii impreuna cu mararul tocat. piperul si branza sfaramata sau data prin razatoarea mica. Se tapeteaza o tava intinsa cu hartie de copt si se pune compozitia de omleta. Se da la cuptor pentru vreo 15 minute, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se rastoarna pe alta foaie de copt si cu ajutorul unei pensule se unge hartia lipita de omleta cu apa rece pentru a se dezlipi mai usor cat e calda. Se ruleaza imediat cat e calda si se lasa pana la racire. Se desface si se umple cu compozitia de urzici scursa bine si apoi se ruleaza. Se pune in folie alimentara sau de aluminiu si se da la rece pentru cateva ore. Se taie rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada de urzici 70186
retete culinare - Rulada de urzici 70187
retete culinare - Rulada de urzici 70188
retete culinare - Rulada de urzici 70189
retete culinare - Rulada de urzici 70190
retete culinare - Rulada de urzici 70191
retete culinare - Rulada de urzici 70192
retete culinare - Rulada de urzici 70193

COMENTARII (10)

kamy 1

11.12.2010, 12:28

super rulada si trandafirul am avut si eu unul rosu...dar intr-un an,l-am scos afara cand mi-am schimbat mobila si a dat inghetul noaptea nimeni nu s-a asteptat nu-l mai am da nici rabdare cu un pui sa creasca ala avea vreo 2 m si venea o tanti de mi-l tundea era tulpina dreapta si ca o bila coroana....super

MotanLaOale 1

13.12.2010, 10:56

andreea_angelo 1

03.12.2012, 16:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: