Rulada din albusuri

de -Miti- in Prajituri, 15 Apr 2014 | 3872 vizualizari

 

Daca va raman albusuri de la cozonac,puteti incerca aceasta rulada.

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 6 albusuri
  • 1 lingurita de apa de trandafir
  • 2 linguri de amidon Gustin
  • 1 1/2 lingurita de otet
  • 250 gr de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml frisca indulcita Hula
  • 2 linguri de zahar pudra vanilat
  • 1 lingurita de apa de trandafiri
  • 200 gr de mure
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri:

Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt. Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul. Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5 minute,pana cand albusurile sunt tari si daca rasturnam bolul,continutul nu se varsa. Punem compozitia in tava si dam la cuptor cam 20 de minute sau pana cand incepe sa devina maronie deasupra

.Lasam sa se raceasca in tava 5 minute,apoi rasturnam pe o hartie de copt si scoatem incet hartia de copt pe care s-a copt. Batem frisca cu zaharul si apa de trandafiri si o punem pe rulada. Punem deasupra ruladei si presaram mure. Cu ajutorul hartiei de copt rulam. Se pune la frigider,unde se tine 2-4 ore inainte de a servi.

Se taie cu un cutit de paine.

 

COMENTARII (27)

-Miti- 1

16.04.2014, 13:52

Lia,nici eu nu prea ma incumet la rulade si tare as vrea sa le descopar secretul

Alinutza80 1

16.04.2014, 13:55

Lavinia 1

16.04.2014, 14:06

o nebunie :

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D