Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 885 vizualizari

 

Cand aveti prin frigider albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele , asta poate fi o idee

 

INGREDIENTE

  • Aluat rulada :
  • -6 albusuri
  • -6 linguri zahar
  • -1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate –optional
  • - 4 linguri faina
  • -o jumate plic praf de copt
  • Pt crema:
  • -400 gr branza de vaci sau ricotta
  • -4 linguri zahar pudra
  • -4 linguri zahar tos
  • -300 gr capsuni congelati sau proaspeti
  • -2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni:

Blat :

Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.

Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .

Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .

Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .

Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .

In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.

Crema :

Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .

O lasam deoparte pana se raceste putin .

In acest timp pregatim branza  cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.

Amestecam branza  cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.

Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .

Dupa ce e rece o desfacem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca . 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni 300690
retete culinare - Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni 300691
retete culinare - Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni 300692
retete culinare - Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni 300693
retete culinare - Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni 300694
retete culinare - Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni 300695

COMENTARII (13)

JulyCris 1

27.02.2014, 17:11

mihaelar63 1

27.02.2014, 17:18

Lia_ 1

27.02.2014, 21:41

buna idee de folosire a albusurilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S