Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cand aveti prin frigider albusuri si nu stiti ce sa faceti cu ele , asta poate fi o idee
Blat :
Pregatim o tava mica (25x20) , o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul , il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.
Cu o lingura de lemn amestecam faina , prin rasturnare si punem fructele confiate .
Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .
Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 grade cam 20 minute .
Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed . O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca .
In acest timp pregatim crema . Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.
Crema :
Capsunii il punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba . Cans se sparg capsunile le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatin inmuiata conform instructiunilor de pe plic .
O lasam deoparte pana se raceste putin .
In acest timp pregatim branza cu ajutorul unui blender o facem pasta fina , sau o putem marunti cu furculita . O amestecam cu zaharul pudra.
Amestecam branza cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.
Punem pe o folie de plastic si o invelim . Dam la frigider pentru cateva ore cel putin .
Dupa ce e rece o desfacem , o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult